Hieronder staan de meest voorkomende vragen. Daarnaast hebben wij een informatie/introductie boekje beschikbaar en het huishoudelijk reglement
Mochten er alsnog vragen zijn, stel ze gerust door een bericht te sturen.
De contributie bedraagt 30 euro per kind per kwartaal. De betaling geschiedt per automatische incasso en wordt aan het begin van elke kwartaal geïnd. Volgens ons zes weken gratis proef-systeem mag een kind dat nieuw bij de groep komt kijken, de eerste zes weken gratis meedraaien. De contributiebetaling gaat pas in, per de eerste van het kwartaal volgend op deze zes weken. Bijv. een kind komt op 17 september voor het eerst, dan is zes zaterdagen daarna 24 oktober, dus gaat de contributie in per 1 januari. Mocht het betalen van de contributie een probleem zijn, neem dan contact op met de penningmeester om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.
We stellen het op prijs wanneer u uw kind / jezelf afmeld. Er kan rekening gehouden worden met het programma indien er veel afmeldingen zijn. Het afmelden kan ook telefonisch, waarbij de telefoonnummers te vinden zijn in het online ledenadministratiesysteem van Scouting Nederland.
Daarnaast willen we erop wijzen dat, indien het op de zaterdag zelf is dat u uw kind / jezelf wilt afmelden, dit het beste kan om te bellen/een bericht te sturen naar de Teamleid(st)er.
Het beste is om kleding aan te trekken die vies mag worden, gezien we van alles doen bij Scouting. Denk aan spelletjes, vuur stoken, naar het bos, etc. Dus kijk er niet van op dat er gewassen moet worden na een opkomst! Daarnaast zijn dichte schoenen een must, sandelen/crocs/slippers zijn meestal niet handig. De geinstalleerde leden dienen een blauwe spijkerbroek met een Scouting blouse en oranje das te dragen. Optioneel kan er gekozen worden voor het dragen van ons groeps t-shirt, maar deze vervangt niet zomaar de Scouting blouse!
Jazeker! We bieden t-shirts aan in verschillende (kinder)maten. Vraag er naar bij een van de stafleden. Voor de aanschaf van een t-shirt vragen we om een incassomachtiging, welke meegegeven kan worden door de staf. Uiteraard is vooraf passen altijd mogelijk. Het formulier is ook hier online te vinden
Dit is afhankelijk van de speltak: sommige leeftijdsgroepen slapen buiten in tenten in plaats van gebouwen, waardoor je ook weer andere items nodig hebt. Bij de uitnodiging voor kampen wordt meestal een kampboekje meegestuurd waarin staat wat je precies nodig hebt. Wat sowieso handig is: - Een goede slaapzak - Een lekvrij luchtbed, maar bij voorkeur een zelf opblaasbaar matje (die isoleren beter en zijn dus minder koud, en nemen minder plek in). Controleer altijd voordat het kamp begint of je luchtbed/matje niet lek is! - Een goede stevige (rug)tas waar alles in kan - Een zaklamp
Voor het versturen van e-mails over opkomsten, kampen, activiteiten, en andere zaken maken we gebruik van iScout, ons eigen mailingsysteem. Voor kampen/activiteiten staan in de email twee links: 1 voor aanmelden en 1 voor afmelden. Zorg ervoor dat je dit doet voor de deadline die in de mail staat. Het kan voorkomen dat de mails in de spam folder belanden, controleer dan regelmatig of dit het geval is en voeg anders de afzender toe aan je adresboek.
Scouting Nederland is de landelijke organisatie waar wij lid van zijn. Word je lid van Scouting Prinses Irene dan wordt je dus ook lid van Scouting Nederland. Wij zorgen ervoor dat je je aangemeld wordt. Als het goed is ontvang je een paar keer per jaar het magazine van Scouting.
Via de portal van Scouting Nederland (https://sol.scouting.nl) kan je inloggen. Mocht je nog geen inloggegevens hebben, dan kan je die aanvragen.
Zorg ervoor dat de gegevens up to date zijn, vooral bij verhuizingen en wijzigingen in telefoonnummers/email adressen.
De ouderraad is een vertegenwoordiging van de leeftijdsgroepen (speltakken). Het geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de vereniging vanuit de jeugdleden. Mocht je interesse hebben in de ouderraad, neem dan contact op.
Wie denkt aan kinderen, jongeren en Scouting, denkt direct aan spel, plezier en een uitdagend leven. Niemand associeert deze woorden met grensoverschrijdend gedrag. Een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), is één van de maatregelen die Scouting Nederland getroffen heeft om binnen de organisatie een veilige omgeving voor kinderen te bieden. Bij Scouting Prinses Irene wordt de VOG periodiek vernieuwd.
Daarnaast besteedt Scouting Nederland aandacht aan het onderwerp in trainingen en beschikt Scouting Nederland over een Protocol grensoverschrijdend gedrag.
Ook heeft Scouting Nederland een gedragscode opgesteld, welke hier terug te vinden is.
Als er sprake is van een calamiteiten-situatie, zoals grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval, staan onze bestuursleden je graag te hulp. Ook kun je altijd contact opnemen met het landelijk opvangteam. Dit team bestaat uit landelijk vrijwilligers die groepsbesturen adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Zij verwijzen Scoutinggroepen indien nodig door naar de juiste instanties. Meer informatie over het landelijk opvangteam is hier te lezen.
Scouting Prinses Irene heeft een vertrouwenspersoon voor alle leden, ouders, en stafleden. Een vertrouwenspersoon heeft als doel dat de hulpzoeker van grensoverschrijdend gedrag zich
ondersteund weet in diens volgende stappen. De vertrouwenspersoon kun je in vertrouwen nemen en
neemt een onafhankelijke positie in. Daardoor is deze ook benaderbaar als iemand geen gehoor vindt
bij bestuur of leidinggevenden of zich daar onveilig voelt.
Binnen onze vereniging is Lisette Broos-Roovers onze vertrouwenspersoon. Zij is te bereiken via .
Kerntaken vertrouwenspersoon
1. Zoekt samen met de hulpzoeker naar oplossingen, geeft ondersteuning en advies en gaat na of een
oplossing in de informele sfeer tot de mogelijkheden behoort.
2. Geeft informatie over de mogelijk te volgen procedures, naast interne klachtenprocedure ook
strafrechtelijke of civielrechtelijke procedure en de consequenties daarvan.
3. Ondersteunt de hulpvrager bij het verwoorden van een schriftelijke klacht en adviseert waar de
klacht heen gestuurd kan worden.
4. Indien nodig verwijst de vertrouwenspersoon de hulpvrager naar (in)formele daarvoor in
aanmerking komende (hulpverlenings)instanties en ondersteunt melder bij het inschakelen van
deze instanties, hieronder vallen ook politie en de officier van justitie / openbaar ministerie)
5. De vertrouwenspersoon heeft kennis van en werkt met de in de vereniging ingestelde procedures
en hulpmiddelen rondom Sociale Veiligheid.Indien er sprake is van direct gevaar móet de
vertrouwenspersoon een melding maken bij de voorzitter van het bestuur en informeert de
hulpzoeker hierover.
6. Is verantwoordelijk voor nazorg ten aanzien van de melder en/of het slachtoffer(s) en/of de dader(s)
en/of de toeschouwer(s).
7. Houdt een anonieme registratie bij (o.a. aantallen; aard van de klachten; afwikkeling) op grond
waarvan gegevens kunnen worden verstrekt ten behoeve van het jaarverslag.
8. Evalueert 1 x per jaar mondeling met de voorzitter van het groepsbestuur om te concluderen of de
registratie laat zien of het om individuele situaties of om een trend gaat.
9. Draagt mogelijke oplossingen aan waarmee het beleid gericht tegen grens overschrijdend gedrag
kan worden opgesteld c.q. bijgesteld.
10.Werkt mee aan een veilig werkklimaat binnen de groepsvereniging.
11.Draagt bij aan de evaluatie van het takenpakket.
12.Houdt zich op de hoogte van (landelijke) ontwikkelingen op het terrein van preventie en bestrijding
van grensoverschrijdend gedrag.