Leeftijdsgroepen

Scouting Prinses Irene is een bloeiende vereniging met verschillende speltakken, zodat iedereen jong of oud het spel van scouting bij ons kan komen spelen.

Alle jeugdleden zijn verdeeld over zes leeftijdsgroepen: de speltakken. De kinderen spelen een speciaal op hun afgesteld programma het spel van Scouting. Elke speltak heeft zijn eigen team. Deze mensen, vaak met al enkele jaren ervaringen, verzorgen elke zaterdag een verrassend programma voor haar speltakken.

Enkele malen per jaren draaien de speltakken gezamelijk, o.a. op het gezamelijke groepsweekend dat altijd medio september wordt gehouden. Tijdens gezamelijke draaidagen worden de kinderen die het spel van hun speltak zijn ontgroeid en eens verder willen kijken, overgegooid naar een volgende speltak, waar het nieuwe avontuur op hun wacht.