De Spinel

Sinds 24 april 1993 is Scouting Prinses Irene gevestigd in haar HK "De Spinel" (Lavadijk 185). Het HK gelegen in de wijk Kortendijk, waarin alle straten namen van edelstenen dragen, heeft de naam Spinel. Een spinel is ook een edelsteen. Deze steen heeft dezelfde kleur als de buitenmuren van ons HK. Maar de naam draagt natuurlijk ook onze afkorting SPI in zich.

De omgeving
Aan de rand van Roosendaal ligt ons HK. Vanaf het balkon kijk je uit over akkers waar 's zomers mais en koren groeit. Als je voorbij de akkers trekt kom je uit in het bos of bij de heide. Beide zijn gemakkelijk met de fiets te bereiken. Naar het bos lopen duurt ongeveer een kwartiertje. Op ongeveer 500 meter afstand is een klein winkelcentrum, waar je je dagelijkse boodschappen kunt doen. Ook is er een park met botanische tuin gelegen in de buurt van de Spinel.

De Spinel van binnen
De Spinel heeft twee grote lokalen van 100 m²

Scouts

BWK

en een kleiner lokaal van 30 m² met keuken en een koelkast. Daarnaast is er een aparte stafruimte met een gasstel en een koelkast.

Sheros

Stafhut

Er zijn vier toiletten, twee douches en een lange wasbak met 4 kranen.

Toilet

Natte Hoek