Bevers

De jongste speltak startte eind 1986 en ook landelijk bestaat deze speltak nog niet lang. De Bevers vonden hun oorsprong in Canada, waar veel belangstelling bleek te bestaan onder de jongste kinderen voor Scouting. Aangezien het welpen- en kabouterspel voor deze leeftijdsgroep nog te moeilijk was, besloot men er een compleet nieuw spelaanbod voor te ontwerpen. Dit werd opgezet rond de bever, een daar veel voorkomend knaagdier. Aangezien de bever in ons land weinig algemeen is, heeft Scouting Nederland het spel aangepast aan onze omstandigheden. Bevers zijn jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar oud; hun speltak telt maximaal zo'n 16 kinderen.

Gezien de leeftijd van de kinderen spelen de Bevers een iets korter durend spelprogramma dan de andere speltakken: ongeveer anderhalf uur. Ook gaan zij nog niet op zomerkamp, wel hebben ze een kamp op ons scouting gebouw met overnachting, waar ze dan in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen wennen aan het van-huis-zijn.

De bevers draaien iedere zaterdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur op ons gebouw "Hk de Spinel" Lavadijk 158 in Roosendaal.